Het initiatief

IN-BOARD is een platform voor INSEAD alumni die in toezichthoudende rollen werken of van plan zijn dit te gaan doen.

Dit initiatief is in 2009 gestart in samenwerking met de INSEAD business school in Fontainebleau en bestaat inmiddels in 6 landen. Leden ontwikkelen en delen kennis internationaal.

Het Programma

Alle IN-BOARD leden hebben een verplicht opleidingsprogramma op INSEAD in Fontainebleau gevolgd aangevuld met 7 modules in Nederland, wat hen voorbereid op de verplichtingen en verantwoordelijkheden van rollen in een Raad van Commissarissen (RvC), Raad van Toezicht (RvT) of Raad van Advies (RvA).

Download de program flyer here

Ontmoet onze leden

Circa 170 INSEAD alumni hebben met goed gevolg het programma doorlopen en begrijpen wat een toezichthoudende rol omvat. Zij hebben verschillende achtergronden, van beursgenoteerde bedrijven, familie bedrijven, overheid of adviesfirma’s. Velen hebben in meerdere industrieën gewerkt, zijn ervaren managers en bestuurders met een internationale blik die ook een groot netwerk meebrengen.

IN-BOARD heeft geen commerciële doelstelling en is onafhankelijk. Het faciliteert op verzoek van intermediairs of de bedrijven en organisaties bij vragen en behoefte naar nieuwe Commissarissen en toezichthouders.

U kunt contact opnemen via de linkedin group  IN-BOARD on Linkedin of het secretariaat.

Governance

IN-BOARD streeft naar een beter en sterker management in bedrijven en organisaties door voorbeeldgedrag en het verbeteren van het groepsgedrag van Raden van Bestuur, Raden van Commissarissen of andere Toezichthouders.

Naast verbeterd bestuur door heldere regelgeving pleit IN-BOARD vooral integriteit en interpersoonlijke effectiviteit van de bestuurders. Dit is de focus van de training van de IN-BOARD bestuurders.

Code of Conduct

Alle leden hebben de IN-BOARD Code of Conduct ondertekend, waarbij zij blijk geven van hun onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en toewijding.

Code of Conduct

Voortdurende ontwikkeling

Wij geloven dat toezichthouders zich voortdurend moeten ontwikkelen, door het delen van hun kennis en ervaring in toezichthoudende organen. Samen met onze expert partners hebben wij regelmatige bijeenkomsten waarbij belangrijke thema’s worden behandeld.

IN-BOARD organiseert de Governance Labs en Master Classes.

BoardCompanions en IDN

IN-BOARD werkt actief samen met BoardCompanions en IDN – INSEAD International Directors Network om zo goede governance en goed bestuur uit te dragen.

Deelname

Bent u INSEAD alumnus en wilt u deelnemen aan Wave 16 eind November neem dan contact op met het secretariaat.

IN MEMORIAM

Met grote droefheid hebben wij kennis genomen van het vroegtijdig overlijden van Jaap-Willem Bruining (MBA’01D), IN-BOARD board member en actief lid van de Insead Alumni Association.
 
Na een kort ziekbed is Jaap overleden op 17 mei 2024. Hij laat zijn vrouw Sofie en dochter Amelie achter. 
 
Wij zullen Jaap missen met zijn drive, zijn sportiviteit en zijn inzet voor de IN-BOARD and IAA community, maar bovenal vanwege zijn warme vriendschap en gevoel voor humor.
 
Namens het IN-BOARD team,
 
Peter Nientker
IN-BOARD chairman

Aankomende evenementen

This initiative is developed in close cooperation with our Partners