BoardCompanions heeft een exclusieve samenwerking met de INSEAD Association Nederland en het IN-BOARD Initiatief.

Purpose en doelstelling

BoardCompanions streeft naar maatschappelijke impact door het ondersteunen van NPOs met governance of advies op Bestuurs niveau.

Ontwikkel doelstellingen en verbeter de resultaten van non-proft organisaties – middels ‘BoardCompanions’als een middel om de positieve impact op de maatschappij als geheel te vergroten.

Wij streven naar samenwerkingen met grote impact in sectoren zoals: kunst en culuur, maatschappelijke voorzieningen, sport & welzijn, natuur & milieu, educatie en duurzaamheid.

BoardCompanions en INSEAD

BoardCompanions werkt in Nederland sinds 2021 samen met een groeiend aantal Not-for-Profit-Organisations (NPO’s). INSEAD IN-BOARD Alumni vervullen daar een rol als: Lid Raad van Toezicht, Adviseur/Partner bij de RvT en of Adviseur/Partner Management Team. De ervaringen zijn zeer positief, zowel van de NPO-zijde als de INSEAD Alumni !

Een “BoardCompanion” besteed pro-bono variërend van 1 uur per week, tot 1 dag per 2 weken aan zijn/ haar functie.

In 2018 is Boardcompanions gestart in België en daar vervullen circa 40 INSEAD alumni een rol bij een NPO. Wij verwachten een verdere uitbreiding naar andere landen in samenwerking met andere alumni associations.

Gestart eind 2021 en nu al impact

De eerste pilot in Nederland vond plaats in Oktober 2021. Wij hebben een virtuële speed date georganiseerd met 12 NPO’s van het Oranjefonds “Groei initiatief”. 10 Alumni hebben zich als BoardCompanion verbonden aan NPO’s in een rol van Raad van Toezicht, adviseur van het bestuur of op andere wijze.

Meld je ook aan

Neem contact op met Cor Dubois

of contact Mary Linn Schnitger Mary Linn Schnitger

In Nederland werken BoardCompanions and IN-BOARD samen met…